Полетите по линията София - Скопие спират след само месец работа

Свят

03-05-2022, 13:10

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Продажбата на билети се преустановява от 21 май

Българската авиокомпания "Гъливер" спря да продава билети за полета  София-Скопие  от 21 май. Маршрутът беше пуснат само преди четири седмици с много шум след дипломатически усилия, съобщава специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation.

Засега не става ясно дали полетите са преустановени. От авиокомпанията не е предоставена информация относно съдбата на маршрута. Превозвачът прекрати също резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Според македонски медии причината за спирането на авиолинията се крие в изключително малкия брой на пътниците, които били по-малко от екипажа. Освен това експеримент на bTV показа, че пътуването София – Скопие с новооткритата самолетна линия е не само по-скъпо, но и по-бавно от това с автомобил.

Ще припомним, че идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.