Костадин Костадинов: Това правителство иска война и ще я получи

Политика

04-05-2022, 14:07

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на "Възраждане" сравни правителството с екстремистка групировка

"Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ, а някого другиго - някой, който дава нареждания и инструкции. Вече няма спор, че страната ни не се управлява от българско правителство, а от нещо, което повече напомня екстремистка групировка", заяви в декларация от името на парламентарната група на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Само за няколко месеца успяха да повишат външния ни дълг с безразборно теглене на заеми и да ни заблудят, че развиват икономиката, като раздават безразборно част от тях на други чужди граждани. Само за няколко месеца токът за бизнеса задуши напълно всяко производство, повиши цената на храните. Инфлацията достигна до официалните 12 процента, а реално виждаме, че надхвърля 30. Цената на газта ще се вдигне, но с колко - още не знаем", изброи Костадинов.

"Българското правителство очевидно показва за пореден път, че обслужва чужди интереси, а за българските интереси е глухо, сляпо и напълно заспало", добави той.

"Докато се коментираше от тази трибуна началото на парламентарната сесия, някак си всички изказващи се пропуснаха един очевиден факт – че вън, за пореден път за последните няколко месеца, Народното събрание е оградено като лагер. Оградено е, защото една част от нашия народ, 84% по думите на самия министър-председател, не е съгласна с водената от правителството и голямата част от присъстващите тук народни представители политика", коментира лидерът на "Възраждане".

"Нека никой не си прави илюзията, че ние, българите, не виждаме какво става. Това правителство иска война. Нека бъдат гласувани тези предложения в парламента. Щом правителството иска война, то ще я получи. Ние, българите, ще му я дадем", заяви в края на декларацията лидерът на "Възраждане".