Ангел Ангелов: Изпращаме отличен отбор на Световното

Спорт

04-05-2022, 22:58

Снимка:

БФБокс

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Шампионатът на планетата ще се проведе в Истанбул от 6 до 21 май

Главният треньор на женския ни национален отбор по бокс Ангел Ангелов е оптимист и очаква силно представяне на Световното първенство за жени. Шампионатът на планетата ще се проведе в Истанбул от 6 до 21 май. България ще бъде представена от 6 момичета – Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Габриела Димитрова (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг).

„Подготовката премина много добре. Някои от момичетата заминаха по-рано за Турция, за да проведат спаринги на място. Останалите довършиха тренировъчния процес в България и ще се присъединят към тях. Оптимист съм преди това първенство. Разполагаме с отличен отбор, като всяко от момичетата има потенциал за медал. Разбира се, основните погледи са насочени към най-опитните и титулувани в състава – Станимира Петрова и Светлана Каменова, но и другите не ги отписваме. Възлагаме надежди и на тях, че могат да вземат медали“, каза опитният специалист.

Нашите момичета вече тренират на пълни обороти в Истанбул, като Станимира Петрова показа и снимки с обстановката, в която се готвят.