Даниел Митов: Стана ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Нинова е министър-председател

Политика

05-05-2022, 09:30

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"България продължава да купува руски газ, но го купува през посредници", каза още зам.-председателят на ГЕРБ

"Кому беше нужно да се приема решения народното събрание, което фактически не променя нищо. Препотвърждава декларацията, която приехме преди два месеца. Съвършено безсмислено, импотентно и некадърно изиграна ситуация, която целеше единствено да оцелее коалицията. Оказа се всъщност, че коалицията се управлява БСП, а министър-председателят се казва корнелия Нинова", заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Даниел Митов - зам.-председател на ГЕРБ. Той обясни, че ГЕРБ са подкрепили предложението за военно-техническа помощ на Украйна, защото "когато предлагат текст в който се казва, че подкрепяме Украйна в европейския й път няма как да не го подкрепиш".

"България продължава да купува руски газ, но го купува през посредници", каза още зам.-председателят на ГЕРБ. "Оказа се, че фирмата посредник е бившата фирма, за която е работил новоназначеният шеф на "Булгаргаз". Изведнъж тази фирма става много важна. Тя освен, че купува руски газ, продава го скъпо на държавата, след което го купува отново същия тоя газ, който е продала на 102€, ако не се лъжа, а го купуват на 82€", заяви Митов. 

"На практика управляващата коалиция върна мутренските времена обаче през държавата. Tака се точеха предприятията навремето", смята още той.