Превозвачите: Премиерът ни посочи вратата, започваме протести

Политика

05-05-2022, 16:52

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"България не е на Кирил Петков", заявиха от бранша, след като напуснаха афектирани срещата с министър-председателя

Срещата на премиера Кирил Петков с превозвачите завърши със скандал половин час след началото на разговорите.

Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи обясни, че 9 от 10-те превозвачески фирми, поканени на срещата с премиера Кирил Петков и вицепремиера Гроздан Караджов, са напуснали срещата, защото им е била посочена вратата.

"Темата на срещата днес беше антикризисни мерки, които ще се обсъждат, ние чухме само израза: "Поканени сте тук, за да ви изслушаме". Това е причината българският транспортен бранш да бъде така настроен. Нашите искания са свързани само с овладяване на инфлационните процеси и икономическата криза", заяви и Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

"След като колегата Арабаджиев представи нашите искания, започнахме да слушаме как пенсионерите искали едно, МВР искали друго. Аз си позволих да помоля министър-председателя да говорим по същество и по темите, които ние сме поставили. Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, ние сме дошли с конкретни цели и искания. При което на нас ни беше казано, че в този кабинет той определя какво ще се говори и как ще се говори, и ако на нас не ни харесва, можем да напуснем. И ние това направихме. Показа ни и вратата. Такова неуважение, такава липса на възпитание... Извинявайте, но това е скандално", каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

България не е на премиера, не е на Продължаваме промяната. България е на българските граждани", допълни тя.

"Ние сме държавата, в която няма никакво подпомагане, нищо няма за овладяване на инфлационни процеси. Протестите започват от 10-и и ще продължат до 18-и май”, категорични бяха от бранша.