Протестът на превозвачите на 18 май няма да пречи на зрелостниците и работещите

Общество

12-05-2022, 16:07

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От транспортния бранш допълват, че се отнасят отговорно към провеждането на държавните зрелостни изпити

„Протестът на 18 май 2022 г., който Обединеният транспортен бранш ще проведе, няма за цел и ще избегне по всякакъв начин възпрепятстването на движението и на пътуването на учениците до училище и на работещите до техните работни места. Ще бъдат предприети стъпки, за да се избегнат затруднения на хилядите зрелостници, които в същия ден трябва да положат държавен зрелостен изпит по български език и литература.“, пишат в своя позиция от Съюза на международните превозвачи.

Исканията на бранша са свързани с облекчаване на цените за всеки български граждани и са в негов интерес. Както правото на образование и работа са защитени от Конституцията, така и правото на протест.

„Представителите на транспортния бранш спазват всички права на гражданите, както и законите на Република България. „Ние спазваме и принципа на диалогичност и откликваме на молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков за проявяване на разбиране и съдействие. Това е още един пример за това, че общи и добри решения се намират само с диалог“, коментират представителите на транспортния бранш.

„За 18 май ще бъде създадена организация и всички граждани ще бъдат информирани за точките и часовете на протест, за да предвидят възможностите си за транспорт. В средствата за масова информация, в социалните медии и в официалните Интернет страници на организациите и компаниите, които вземат участие, ще бъде обявена информация, която да улесни пътниците.

Желаем успех на всички зрелостници!“, завършват те позицията си.