Борисов: Когато фактите говорят, "промяната" мълчи (Видео)

Политика

14-05-2022, 11:46

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ говори пред симпатизанти в Ловеч

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Ловеч. С него са Томислав Дончев, Десислава Атанасова и други от водещите фигури на партията.

"Българите избраха подмянатa", каза бившият премиер в началото на срещата със симпатизантите на партията.

"Българският народ не чу какво им каза църквата: "Да внимаваме!". Може би и ние сме направили грешки и сме си го заслужили. Затова има и изкупление, и покаяние. Няма да забравя, когато се събра Св. Синод и ме поканиха по време на пандемията и всички църкви, манастири и джамии в света бяха затворени. В Гърция ги бяха вързали със синджири и катинари. Като ги видях владиците, им казах: Сърце не ми дава да затворя църквите, манастирите, джамиите. Моля ви, ваше светейшество, да ми помогнете да спазим карантинните мерки. Само в България владиците създадоха такива условия, че с нито процент не ни се вдигна заболяемостта и само българските църкви, катедрали и манастири светеха и служеха. И затова Господ ще пази България. А ние ще продължаваме да строим църкви, манастири, джамии и катедрали. Защото това е в сърцето ни и българинът има нужда от духовност", коментира Борисов.

Борисов се пошегува с Кирил Петков, който развя като знаме "добрата новина", че ще внасяме втечнен газ от Щатите и припомни как самият президент на Азербайджан го е возил с майбаха, когато българският премиер е бил на посещение там.

"Отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специален гост. Така че да са живи и здрави нашите приятели. Те също знаят на кого могат да разчитат в България... След това Киро каза, че цената за да бъде по-евтина за газа, който купуваме от "Газпром". Парламентът само малко след неговите думи излезе - газът за май поскъпва с 4%. Скъпи мои, демократични и свободни - сложете на екрана цената на КЕВР, за да види народът кой лъже!", заяви бившият премиер. Залата му отвърна с бурни възгласи: "Оставка!".

"Те знаят, че лъжат. Знаят, че крадат. И че трябва да крадат бързо, защото няма за кога. Разбрахте ли, че БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за геотермалните. Пак меморандум. Опукаха ни с - с по два милиарда, два милиарда. Корнелия вика - саниране - как ще санират, като не могат да крадат?! Забравете за саниране! Без ГЕРБ няма саниране", отбеляза той.

"Къщичка за птички няма да направят. Една велоалея за една година не са направили. И няма да ви направят. Толкоз. Когато фактите говорят и "Промяната" мълчи. Какво строят?", попита Борисов.

"Киро, ти помниш ли, че сложихме 1 млрд. в специална сметка, за да може Ловеч, Плевен и Търново да си достроят магистралата. Ние оставихме до стотинка до пускането на пътя. Те ги прибраха. 1 млрд. и 200 от ВиК холдинга - за да могат да продължат проектите за водоснабдяването и канализацията. Ловеч, ще чакате. Ще чакате, когато цъфнат люляците. Ама догодина! Огромни заеми - които ще връщате вие, децата и внуците ни. А я сложете и 1 млрд. 200 щатски долара, с които на 100% платихме самолетите... Всичко е платено от нас на 100%. И за руските реактори, и за американските централи, КТБ. Стартирахме предишния мандат с милиард и 600 под водата. Минус, минус! Ама се справихме, щото сме яки. Сега са ни задължили с над 9 милиарда, а до края на мандата ще станат 50 милиарда. Искате ли ГЕРБ да управлява? Сега разбирате ли, че трябва до последния българин да се отчая, да се разбере лъжата, за да почнем на чисто. Така че - никакви предсрочни избори! Като във вица: "Киро, това Канада ли е? - Плувай, Асене, плувай", каза още Бойко Борисов.

"Ако до скоро имахме Госпожа Лъжа. Сега си имаме Пинокио, а той сега си е взел стол на „Дондуков“1. Тези хора превърнаха лъжата в национален спорт. Те не са промяна, а са тежка измяна. Измениха на всички – на бълг. народ, на своите архитекти дори. Използваха лъжи и манипулации, за да ни свалят, но не можаха. ГЕРБ имаше пълен 4-годишен мандат", заяви от своя страна Николай Нанков.

Гледайте на живо: