Радев: Ценовата политика на "Булгаргаз" е неразбираема и извън управленската логика

Политика

14-05-2022, 14:13

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема и извън политическата и управленска логика. Не е логично да се обявяват прогнозни цени на газа за юли и юни, а в средата на май да се определя тази за настоящия месец", заяви президентът Румен Радев в коментар пред журналисти за цената на газа. 

"Бизнесът има нужда от предвидимост, надявам се правителството да следва политика за дългосрочно осигуряване на ниски цени", допълни още той.

"Кризите, в които се намираме са тежки, но е най-важно да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да извади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е да има диалог - открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни", коментира президентът.

"Дали има криза на доверие зависи от поведението на хората и от това дали още хора ще се включат в тези протести“, допълни Радев.

В отговор на въпрос дали очаква предсрочни избори държавния глава отговори, че единствено от правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа.