Времето в неделя: Слънце на запад, валежи на изток

Общество

15-05-2022, 07:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днес над Западна България облачността ще е променлива, а над Източна – значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места там отново ще има валежи и гръмотевици, които до вечерта навсякъде ще спрат. Вятърът ще е слаб, постепенно ще се ориентира от североизток, в североизточните райони - от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, по-ниски в източните райони, в София - около 24°, предаде БНТ.

По Черноморието облачността ще е значителна, с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е между 12 и 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд над масивите от Източна България – купеста и купесто-дъждовна и там ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.