Купата е синя: ПФК Левски вдигнаха трофея

Спорт

16-05-2022, 08:59

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Първи трофей за "сините" от 13 години

Левски спечели Купата на България! "Сините" надвиха ЦСКА с 1:0 на финала с гол на Илиян Стефанов-Нани в 58-та минута. Така бе сложен краят на 13-годишната "прокоба" - на Герена нямаше трофей от 2009 година. Тогава Левски стана за последно шампион. Днешният финал се игра пред рекордните за последните повече от 15 години 40 600 фенове на Националния стадион.

Eдинственото попадение в мача дойде и след сериозна доза късмет, след като ударът на Илиян Стефанов рикошира в крака на защитник и топката влезе в мрежата на ЦСКА. Тогава след груба грешка на Лам Уелтън напредна опасно по фланга и опита удар. Топката рикошира в защитник и попадна във Филип Кръстев. Той подаде към Илиян Стефанов. Полузащитникът си нагласи стопката и стреля, последва нов рикошет и резултатът стана 1:0 за Левски.

Въпреки късмета при гола, "сините" показаха по-силни аргументи по време на двубоя, пропуснаха и няколко чисти възможности за гол. В същото време ЦСКА не направи почти нищо за 90 минути на Националния стадион "Васил Левски". На практика "червените" не затрудниха нито веднъж излезлия с капитанската лента 18-годишен вратар на Левски Пламен Андреев.