Страхотен! Кузманов започна с победа на „Ролан Гарос“

Спорт

16-05-2022, 16:18

Снимка:

Българска федерация по тенис

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Димитър Кузманов започна с победа участието си в квалификациите на „Ролан Гарос". Българинът се наложи със 7-5, 6-3 над швейцареца Марк-Андреа Хюслер. Срещата продължи 93 минути. Хюслер е №121 в световната ранглиста и през април спечели два турнира на клей от сериите „Чалънджър". Точно преди година Кузманов пък дебютира в турнирите от Големия Шлем на кортовете в Париж. Във втория кръг Мико ще играе срещу №153 в света Флавио Коболи от Италия.

Кузманов и Хюслер не стигнаха до точки за пробив в първите 11 гейма. При 6:5 Мико успя да пробие от третата си възможност в гейма и да спечели първия сет. При 1:0 във втората част Кузманов имаше четири точки за пробив, но не успя да се възползва. Българинът стигна до решителен пробив за 5-3, а след това затвори мача на собствен сервис от втория си мачбол. Това съобщиха от федерацията.

При жените Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките утре. В първата си среща от квалификациите Томова ще се изправи срещу британката Кейти Суон, срещу която има две победи. В момента Суон е под номер 212 в световната ранглиста. При победа българката ще срещне рускиня във втория кръг – победителката от мача между Варвара Флинк и Марина Мелникова. "Ролан Гарос" е единственият турнир от Големи шлем, на който Томова не е участвала в основната схема. Най-доброто й постижение е достигането до втория квалификационен кръг през 2018-та и през 2021-ва година.

Жребият отреди Изабелла Шиникова да има за съперничка в първия квалификационен кръг рускинята Виталия Дятченко (№15 в схемата).