Милтенова: Ще подам сигнал срещу транспортния министър в прокуратурата

Политика

17-05-2022, 09:09

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Тя призова разговорите между превозвачите и властта да се върне към професионалния диалог

"Ще подам сигнал срещу транспортния министър Николай Събев в прокуратурата за набеждаване. Консултирали сме с юристи по този въпрос.“, обяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

В предаването „120 минути“ транспортният министър обвини превозвачите, че са използвани. Той ги нарече „хора, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители“.

"Протестите ни са с изцяло икономически характер. Единственото, което мога да коментирам е, че в началото на протестите ни казаха, че сме приближени на ГЕРБ, а сега сме на Путин. Може би ще бъдем приоближени и до третата планета след време... Исканията ни са същите както в началото, не сме променили нищо в тях“, каза Милтенова.

Тя призова разговорите между превозвачите и властта да се върне към професионалния диалог.

"В момента подготвяме законови промени за Народното събрание, които да осигурят възможност да бъде регулирана цената на електроенергията“, каза Добрин Иванов изпълнителен директор на АИКБ.

Той допълни, че преговорите между правителството и бизнеса трябва да бъдат между легитимните представители.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"