Край на безплатното паркиране на украинските бежанци в Слънчев бряг

Общество

19-05-2022, 14:54

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В Слънчев бряг започна поставянето на стикери по колите на украинските бежанци, че от 1 юни сезонът официално стартира в курорта и паркирането ще бъде платено.

Хотелиери вече са изпратили жалби до държавното дружество "Слънчев бряг", че паркираните коли по алеите пречат на извозването на туристите с автобуси. Коли с украинска регистрация са паркирани от двете страни на алеи пред множество хотели.

„Автомобилите определено пречат на автобусите, които ще карат туристи от 1 юни. Предупреждаваме ги да ги преместят, за да не създават проблеми", обясни служителят в "Слънчев бряг" АД Валентин Каменов.

От 1 юни цената за паркиране в „синя зона“ е 2,50 лв. на час. „Около едно евро е цената за паркинг. Това е много. Къде ще си паркирам колата? Ще търсим някъде безплатно. Ако не се получи, тогава ще платим“, жалва се украинец.   

„Не виждам как ще спазват те правилата и ще плащат по 2,50 лв. на час. Проблем създава неправилното паркиране, защото не се спазват пътните знаци. Автобусите с туристите не могат да стигнат до хотела", каза мениджърът на хотел в Слънчев бряг Гергина Бабева.

Официално сезонът в курорта се открива на 1 юни, но в част от хотелите вече има туристи.

„Не са ни посещавали нито анкетьори, нито сме чули за платформа. Украинците също са притеснени - ние нямаме яснота, те нямат яснота“, посочи заместник управителят на хотел в Слънчев бряг Пламена Димитрова.

Маша и малкият Саша искат да се завърнат у дома. „Там е мъжът ми. Ние сме от Мариупол. Няма къде да отидем, затова се връщаме в Украйна. Искаме у дома", сподели тя.

Все още няма яснота колко от бежанци ще се върнат в Украйна.