Красимир Инински: Радвам се за Севда Асенова, показа много високо ниво

Спорт

20-05-2022, 17:15

Снимка:

БФБокс

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Президентът на Българска федерация бокс поздрави момичетата от женския ни национален отбор

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави момичетата от женския ни национален отбор. България излъчи 6 участнички на Световното първенство в Истанбул. От тях Севда Асенова спечели бронзов медал в категория до 48 килограма. Станимира Петрова остана в подножието на отличията, заемайки пета място при 54-килограмовите.

По този начин България отново спечели медал след шампионата през 2018-а в Ню Делхи. Тогава Стойка Кръстева игра финал и взе сребърно отличие при 54-килограмовите.

“Поздравявам Севда, представи се на много високо ниво. Радвам се, че спечели този медал, защото го заслужава. Тя положи огромен труд през годините, който ѝ се отплати. Като цяло съм доволен от представянето на отбора. Разбира се, винаги може повече и това, както треньорите, така и момичетата, го знаят много добре. Но Световното първенство бе изключително оспорвано и премина на много високо ниво. Нашите момичета дадоха всичко от себе си. Шампионатът е поредната стъпка към голямата и основна цел – Олимпийските игри в Париж след две години. Видяхме къде са грешките, ще се работи да ги изчистим и да ставаме все по-добри“, коментира Инински.

В понеделник в Армения започва и Европейското първенство за мъже. Турнирът ще се проведе в столицата Ереван, като България ще бъде представена от Ергюнал Себахтин, Даниел Асенов, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Красимир Джуров, Венсан Киркоров, Рами Киуан, Кристиян Николов, Кристиян Димитров, Радослав Панталеев и Йордан Морехон.

“При мъжете разполагаме с много добър отбор. Младите вече навлизат все по-уверено, докато останалите натрупаха много сериозен опит, който могат да разгърнат на първенството. Очаквам всеки от тях да покаже онова, на което е способен. Оптимист съм за силно представяне. Каквото се изискваше от нас, като осигуряване на подготовка и лагери, го изпълнихме. Надявам се, че ще разгърнат потенциала си и ще ни зарадват със силни резултати“, каза преди началото на Европейското първенство в Ереван Красимир Инински.