Мая Манолова: Есента ще бъде тежка, зимата ще бъде студена и гладна

Политика

22-05-2022, 09:44

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Половината от тази инфлация си е чисто българска и е привнесена от неадекватните действия на властта", заяви тя

"Инфлацията, която обяви правителството – 14,5% за април, е два пъти повече от средноевропейската. Тоест половината от тази инфлация си е чисто българска и е привнесена от неадекватните действия на властта". Това заяви лидерът на партия "Изправи се, България" Мая Манолова в предаването "Събуди се" по Нова тв.

"Доходите се обезценяват наполовина, спестяванията наполовина. Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула. Това е чисто кризисен пиар на правителството, който ще им се върне като бумеранг, когато хората усетят реалното въздействие на тези мерки”, заяви още Мая Манолова.

"Хората обедняха два пъти и половина. Есента ще бъде тежка, зимата ще бъде студена и гладна”, коментира тя.

Манолова очаква цената на парното сериозно да се повиши.

По въпроса с мярката от 25 стотинки за всеки литър гориво, Манолова даде пример с Гърция, където подобна мярка е фокусирана към бедните. "Тук пенсионерите, работещите бедни, хора, които не ползват автомобили, ще спонсорират тези с джиповете. А в Германия например месечният билет за железница е 9 евро. Тук трябва да се съчетае с мярка за хората, които ползват обществения транспорт”, смята Манолова.

По темата "Северна Македония" Мая Манолова заяви, че премиерът се опитва „за пореден път да се скрие” зад гърба на президента. "Време е Кирил Петков да излезе и да заяви на българското общество каква е позицията му по темата", заяви Манолова.