Полицаи и надзиратели излизат на национален протест на 12 юни

Общество

23-05-2022, 11:36

Снимка:

СФСМВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това става ясно от съобщение на СФСМВР, изпратено до медиите

Полицаи и надзиратели ще излязат на национален протест на 12 юни. Това става ясно от съобщение на СФСМВР, изпратено до медиите. Преди това служителите ще носят на униформите си значки и лентички, символизиразщи протеста. На 3 юни преди началото на работното време или в обедната почивка те ще излязат на мълчалив протест.

Eто какво гласи съобщението:

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ), които от 20 февруари се намират в състояние на протест с искания за адекватна политика по доходите и реална реформа в сектора "Сигурност", заявяват, че въпреки положените усилия по време на провелите се в различен формат официални срещи, не са получили задоволителен отговор от управляващата коалиция.

Категорично се противопоставяме на липсата на яснота в политиката по доходите в сектора и започналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни. Не приемаме явното незачитане на принципни положения, заложени в Програмата за управление на страната, Приложение № 10 „Вътрешна сигурност“. Отказваме да приемем за нормален факта, че отправената на 27 април покана към народни представители от управляващата коалиция за среща по въпроси, свързани с изпълнението на Програмата за управление на страната все още е без отговор.

Възмутени сме от тиражирани чрез медиите лъжливи твърдения на представители на управляващата коалиция, свързани с позицията на нашите организации по проблемни въпроси.

В резултат на изложеното СФСМВР и ССЗБ се считат за принудени да продължат протестните действия като призоват членовете и симпатизантите си и всички споделящи тревогата им служители в сектора: - да изпълняват задълженията си, носейки върху униформеното си облекло значки и лентички, символизиращи протеста;

- след края или преди началото на работното време или в обедната почивка на 3 юни 2022 г. да излязат в цялата страна на мълчаливи протести пред сградите, в които изпълняват задълженията си;

- да участват на национален протестен митинг в София на 12 юни 2022 г., на който да се чувстват поканени и всички български граждани, за които не е безразлично състоянието на сектор „Сигурност“.



Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"