18 години затвор за софиянец, убил съпругата си

Крими

23-05-2022, 18:09

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу Л.С. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3 и т. 6а, вр. чл. 115 НК. На подсъдимия е наложено наказание 18 години лишаване от свобода при първоначален „строг режим“.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 25.02.2020 г., около 00,10 ч., в гр. София, в къща в кв. „Модерно предградие“, умишлено умъртвил съпругата си С.С., като ѝ нанесъл множество удари с нож в областта на тялото и по този начин ѝ причинил шест прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош, в следствие на които настъпила смъртта ѝ. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, тъй като тя е живяла известен период от време след причинените ѝ травматични увреждания, опитвала се е активно да се съпротивлява и е била в психическо и емоционално състояние да осъзнава ситуацията и да изпитва силни болки и страдания. Обвиняемият е проявил особена жестокост при извършване на престъплението, тъй като е нанесъл на съпругата си множество последователни удара с нож. С.С. е била подложена на системно психическо насилие от съпруга си, изразяващо се в обиди и унижения и е била принудително отстранена от обвиняемия от семейното жилище, поради което убийството е извършено в условията на домашно насилие.  

Разследването е проведено от СДВР под ръководство и надзор на СГП. Обвинителният акт е внесен на 28.06.2021 г., за което СГП е уведомила: https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/52067-sofiyska-gradska-prokuratura-predade-na-sad-mazh-za-umishleno-ubiystvo

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"