ДПС: Кирил Петков ни заплаши с "Аз вас ще ви оправя"

Политика

25-05-2022, 13:30

Снимка:

ДПС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Премиерът Кирил Петков е отправил директна заплаха към зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов по време на блиц контрола в Народното събрание на 13 май. За това се оплакаха на брифинг в кулоарите на парламента от Движението за права и свободи.

„След приключване на нашия въпрос, изчакахме около минута с колегите да започне следващия въпрос и тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки покрай така наречената кошара, където стоят представителите на Министерски съвет Кирил Петков се опита да ме привика с такъв знак (бел.ред. с пръст), аз застанах на дистанция около метър и половина – два, за да може все пак да се чуваме, не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези работи. След което той ми каза „Аз ще ви оправя!“. В първия момент не повярвах на ушите си и казах „Моля?“. Той повтори „Аз вас ще ви оправя! Джеймс О`Брайън (бел.ред. б.а. - координатор по санкциите на Държавния департамент в САЩ) е името на човекът. До три седмици очаквайте новини“. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори. Той се облегна назад и каза „До три седмици очаквайте новини. Ще видите“. Имаше колеги зад мен от групата между другото, така че има предостатъчно свидетели на случката. Това е фактологията“. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

По време на въпросния парламентарен контрол Анастасов попита Петков защо свързва името на ДПС и това на депутата Делян Пеевски със строежа на „Турски“ и „Южен поток“ у нас. 

По време на брифинга Мустафа Карадайъ обяви, че по тази причина Движението ще внесе искане в парламента да се създаде анкетна комисия, която да разследва твърденията на премиера. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен