Столична община награди 216 ученици за високи постижения в областта на спорта

Спорт

25-05-2022, 17:21

Снимка:

Столична община

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„Градът ни много се гордее с Вас! Знаем колко трудно е да съчетавате ученето с високото спортно майсторство. Искам да поздравя хората, които са зад Вас - Вашите треньори и Вашите родители. Вие всички правите страната ни по-горда, по-смела и по-побеждаваща!“

С тези думи, днес, Мирослав Боршош откри официалната церемония по награждаване на ученици и атлети с увреждания от София, завоювали високи спортни постижения през изминалата 2021 г.

Сред официалните гости на лятната естрада в Борисова градина бяха златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика - Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Симона Дянкова, както и олимпийската медалистка по борба Тайбе Юсеин с нейния треньор Петър Касабов.

В събитието с приветствия се включиха г-жа Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта, Владимир Митов – общински съветник и  д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София- град.

За умението да предизвикваш себе си  бе наградена Габриела Терзиева, инструктор по конен спорт и обяздване на диви коне, организатор на първата конна експедиция за български ездачи в пустинята Уади Рум, Йордания.  

Водещ на церемонията бе треньорът на националния отбор по скокове във вода - Георги Чобанов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"