Иван Френкев застава начело на КЗП

Общество

26-05-2022, 14:40

Снимка:

КЗП

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По-рано бяха освободени Димитър Маргаритов и останалите членове на Комисията

Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите.

Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите. Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в гр. Смолян.

Велина Николова-Великова е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. От ноември 2002 г. до момента работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

Николай Мравов е магистър по икономика от Икономическия университет в гр. Варна. В периода 1994 г. – 2003 г. е два мандата общински съветник в Община Сливен, член е на Съвета на директорите на „Пътнически превози – Сливен“ ЕАД, заемал е и други ръководни позиции в различни търговски дружества.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.