Кръстовище в Минеаполис беше кръстено на името на Джордж Флойд

Свят

26-05-2022, 15:16

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Кръстовището, на което при полицейски арест през 2020 г. почина чернокожият Джордж Флойд, беше кръстено на негово име, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На церемонията по поставянето на възпоменателна табела на мястото, където се пресичат "38-ма улица" и авеню "Чикаго", присъстваха близки на Флойд, сред които неговият брат Терънс.  Той благодари на стотиците хора, които дойдоха да почетат паметта на брат му. Преди да дойдат на мястото на церемонията, те организираха кратко шествие дотам. След церемонията се състоя и бдение.

Самото кръстовище започна неофициално да се нарича площад "Джордж Флойд" още след смъртта на Флойд. Освен табелата, поставена сега там, на мястото има и други паметници, напомнящи за случилото се, най-внушителният от които е голяма скулптура във формата на юмрук.

"Днес отбелязваме две години от убийството на Джордж Флойд от бившия полицай от Минеаполис Дерек Шовин", заяви кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей. "Оттогава всеки ден си спомняме за живота и наследството на Джордж Флойд като приятел, баща, брат и близък. Всяко кътче на света научи неговото име", допълни той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"