Гешев пред пленума на ВСС: Делата на Специализираната прокуратура ще катастрофират

Политика

26-05-2022, 17:36

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Главният прокурор сравни закриването на спецправосъдието с цунами и предупреди, че щетите ще са огромни

Главният прокурор Иван Гешев заяви пред Пленума на ВСС, че ще се създаде огромен проблем от закриването на специализираното правосъдие, първо на национално, после на европейско ниво, огромен репутационен проблем за България.

"Последствията са само в интерес на тези, които гражданите наричат „олигарси“ и на организираната престъпност", предупреди Гешев.

"Делата на Специализираната прокуратура ще катастрофират. От което ще имат полза единствено и само организираната престъпност и тези, които наричате олигарси. Явно тази щета за политическата класа е нормална. Разбрах, че тази дискусия не ви интересува и гледате със спокойствие на тази ситуация. Това е като някой да гледа със спокойствие на приближаващо цунами. Единственото обяснение да се гледа със спокойствие на наближаващо цунами, е просто защото не се осъзнава, че това е цунами, а се смята, че е някакъв филм", каза главният прокурор.

По думите му само висящите казуси пред „Евроджъст“ са стотици.

"Българската прокуратура ще направи всичко възможно да спаси каквото може, но щетите ще са огромни", каза Гешев.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"