Бойко Борисов: Държавните разходи излизат извън контрол (Видео)

Политика

28-05-2022, 11:37

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Това означава наказателна процедура за България", заяви лидерът на ГЕРБ

"Искам да съм загрижен, искам да съм благ. Но по магистралите няма мантинели, година и нещо – една лъжица асфалт не е сложена. Загрижен съм, добронамерен съм. Като им го кажеш, те се разсърдват. Само че уважаемите медии не ходят да снимат, че не е маркирано и рисково. А ни казват, че се заяждаме. Не съм ги карал да излизат, че ще дадат милиард и двеста за хляб на всяка трапеза. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца. Сиреч и това няма да се случи." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията в Стара Загора.

"По същия начин рушат инфраструктурата, образованието, иновациите... Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година. Сега е опасен. Най-сложната отсечка - мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време", каза още Борисов.

"Държавните разходи на България излизат извън контрол. Казва го ЕК. Не Бойко Борисов. "Извън контрол"! Енергийната криза - някои от мерките, които държавата финансира, не са таргетирани. "Таргет" означава мишена. Това означава, че искат да дадат 25 ст. за 50 литра бензин - някаква мярка, която никой не знае как ще стане и кои джобове ще напълни. Грижливо водещите на сутрешните съботно-неделни предавания говорят за "мерките на правителството", но без един въпрос да зададат - как това ще стане... "Таргетиране" означава да кажеш за бедните какви разходи ще има. Не са равни всичките. На софиянци ще им помогнем с парното, а на тези в крайните квартали, където няма парно, няма да им помагаме. Защо?! Къде е логиката?! Но такива въпроси няма. Това "щяло да стане един ден, когато се актуализира бюджетът". Но това не им пречи да говорят за техните "мерки"", коментира бившият премиер.

"Държавните разходи на България излизат извън контрол - това означава дефицит, ако не се стегнат  до септември. Това означава наказателна процедура за България. Това е първият "картон". Другият - рекордните 405 бележки на слабостите на правителството - 57 страници забележки в земеделието, където уважаваният от мен министър госпожа Нинова твърди, че е най-добрият министър", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ние никога няма да сме реваншисти. Защото това е пагубно за една държава. Има ли гражданска омраза, държавата няма шанс. Но ние нямаше да дадем горивата да мръднат. Така че - ток, газ, горива - в рамките на стотинки можеха да мръднат. А на тия никаква война в Украйна не им пречи. Инфлацията не е вследствие на войната в Украйна, а вследствие на ковид пандемията... Какво им пречи, в коя сфера им пречи войната в Украйна? Масови бизнеси работят на макс. Просто изпуснаха трите компонента - ток, газ и нефт. Юни миналата година война нямаше, но те започнаха да ни "подготвят", че ще се вдигат цените на горивата. Сега за всички е удобно да кажат, че войната им пречи. Не, ковид пандемията промени всичко. А уважаемите медии, ако си спомняте, България влезе във въпросната пандемия добре подготвена. Кой беше "виновен" - "лошият" Борисов, "лошият" Дончев?!", попита лидерът на ГЕРБ

Вижте повече във видеото:Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"