Ицо Хазарта: Новите песни на естрадните изпълнители могат да докарат човек до самоубийство

Политика

29-05-2022, 11:19

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии.

Това заяви в студиото на „Тази неделя“ по bTV депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

"Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, добави той.

Припомняме, че по-рано през месеца популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска.

След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"