Жертвите на проливните дъждове в Бразилия достигнаха 84

Свят

30-05-2022, 10:12

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Жертвите на проливните дъждове и свлачищата в Бразилия вече са  84, съобщи Пауло Камара, губернатор на щата Пернамбуку, цитиран от ДПА. Това предаде БТА.

"Знаем, че оказването на помощ в първите часове е много трудно. Сега въпросът е да действаме ефективно", добави той. "Говорил съм с всички кметове за създаването на план", който да определи кои дейности се нуждаят от правителствена помощ, подчерта губернаторът.

В 14 области около град Ресифе, столицата на щата Пернамбуку, е обявено извънредно положение. Губернаторът обяви, че ще бъдат предоставени помощи на стойност 100 милиона реала (21 милиона долара).

Бурите в региона започнаха в сряда. В района на Ресифе за 24 часа паднаха над 200 милилитра дъжд за 24 часа, 56 души са обявени за изчезнали, а близо 4000 бяха принудени да напуснат домовете си. "Макар че засега спря да вали, очакваме още поройни дъждове в идните дни. Затова най-важното е да продължим със защитните мерки", заяви по-рано министърът на регионалното развитие Даниел Ферейра.

Снимка на Деня

Щрихи от Плевен