Продължава преместването на украинските бежанци, все повече се отказват от държавните бази

Общество

30-05-2022, 13:31

Снимка:

МО на Украйна

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

И днес с влак ще пътуват по-малко хора от заявилите интерес

Втори ден от организацията по масовото преместване на украинските бежанци от частните хотели по Черноморието към държавните бази във вътрешността на страната. И днес с влак ще пътуват по-малко хора от заявилите интерес, съобщава БНТ.

От един от хотелите в Слънчев бряг, в който има 1500 бежанци, тръгват два автобуса. Само 67 души ще бъдат извозени до държавната база в Китен. Освен от този хотел, в курорта има още две локации, от където ще потеглят автобуси. На тези места обаче има голям брой отказали се украинци в последния момент.

Днес бежанци няма да напуснат Бургаския регион, защото ще бъдат настанени в бази по Южното Черноморие. Все още не е ясно дали от гарата в Бургас ще тръгне влак, който да превози желаещите до вътрешността на страната.

Много от бежанците в района се отказаха да пътуват заради липсата на организация и заради това, че нямат информация къде ще бъдат настанени. Някои дори се отказаха в последния момент. Шофьорите също не знаеха къде ще бъдат настанени хората.

78 бежанци от курорти в Северното Черноморие се качиха на влака Варна-София, за да бъдат настанени в държавни бази във вътрешността на страната - в Рибарица, Паничище и Велико Търново. Част от тях напуснаха курортите със собствен транспорт. Някои заминаха при приятели в София.

От Агенцията за бежанците ще преместят 300 бежанци от Варна с увреждания и хронични заболявания в региона на града.

 

 

Вижте повече във видеото