За осма поредна година програмата "Тенисът - Спорт за всички" осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

Спорт

31-05-2022, 09:51

Снимка:

БФ Тенис

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" се осигурява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и ще осигури за осма поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. 35 тенис клуба в 25 населени места ще отворят врати, за да приемат за обучение деца на възраст между 6 и 12 г. Това съобщиха на сайта на федерацията.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са не по-малко от един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис ще осигури цялата необходима екипировка и пособия за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са предвидени 12 регионални първенства до 8, 10 и 12 годишна възраст. Преди тях ще се проведат и лагери на децата във възрастовите групи до 10 и до 12 г. Най -добре представилите се деца в регионалните първенства ще участват на три международни турнири и лагери, организирани от БФТ преди тях.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени в Програмата през 2022 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми - „Тенисът - Спорт за всички" - същност.