Рашков започва съкращения в МВР

Политика

31-05-2022, 17:15

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Tова стана ясно от документ, разписан от ресорния министър

Министерството на вътрешните работи започва съкращения в структурите си. Tова стана ясно от документ, разписан от ресорния министър Бойко Рашков, съобщава Euronews Bulgaria.

Съкращенията ще засегнат служителите от администрацията, които са се пенсионирали, но продължават да работят, както и такива които с били назначени в МВР след пенсионирането си. Според данни на синдикалната организация на МВР близо 7 хиляди са пенсионираните работещи. За другата група няма статистика, коментира пред Евронюз председателят на организацията Валентин Попов. Кадровата реформа ще засегне членове на синдикатите, но не и редови служители на МВР. На 3-ти юни синдикатите имат среща във вътрешното министерство, но основната тема ще бъде поисканото по-рано увеличение на заплатите.

"В момента служител в системата на МВР, който упражнява правото си н пенсия и получава заплата и пенсия, продължавайки да работи в МВР не може да бъде освободен. А как може да бъде освободен? На някакво друго основание, ако възникне такова, но не заради това че е упражнил правото си на пенсия", каза Валентин Попов – председател на Синдикалната организация на служителите в МВР.

"Казах че това е част от дневния ред на това заседание, не вярвам съвета да излезе с общо мнение по въпроса. Това не касае служители, работещи по закона за МВР или основно служители с полицейски правомощия или правомощия по пожарогасене, допълни той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен