Борисов: Поредният провал - пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ги пращат на палатки (Видео)

Политика

31-05-2022, 20:25

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Кабинетът "Петков" явно е поел някакво обещание, заяви лидерът на ГЕРБ за отсрочката на петролното ембарго

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кабинетът "Петков" явно е поел някакво обещание и затова е получил тази отсрочка за ембарго над руския петрол до 2024 с възможност за доставки у нас.

"Не знам с какво са се похвалили при цени от 3,50 лева. Техните хвалби са да плаче човек. Какво ще променят за една година, не знам. Щом са се похвалили и на хората им харесва да плащат тези скъпи горива, при положение, че рафинерията е в България, пристанищата са в България и могат да докарат евтин петрол, откъдето искат. Но явно са поели някакво друго обещание, което най-вероятно им е дало тази отсрочка", каза Борисов в Ротердам пред български журналисти.

Oтносно скандала с настаняването на украинските бежанци в България бившият премиер заяви:

"Поредният провал. Както във всяко едно отношение. За да се покажат пред света, че са много готини, пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ще ги пращат на палатки. Ние от ГЕРБ месеци наред обяснявахме. Разбирам, дошли през нощта, настаняваш ги, но след това трябва да има програма за настаняване, къде ще работят, къде ще учат децата... Те ги оставиха на курорт и сега, когато почва курортният сезон - оле, мамо, какво стана! Скандално поведение на тази госпожа, наречена вицепремиер (Калина Константинова), с това страшно изражение на някакво нескопосано видео - плаши, обяснява и се държи арогантно. Ако това беше мой министър, с такова поведение вече нямаше да е на министър. Но те явно си харесват тези неща. Видях, че и Петков я защитава"

"Сега е моментът хората да преценят кой как се справя с кризите", добави той.