Сачева: ГЕРБ се готви за вот на недоверие

Политика

02-06-2022, 09:04

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Искаме оставката на вицепремиера Калина Константинова заради бежанците, каза тя

ГЕРБ иска оставката на вицепремиера Калина Константинова заради провала на преместването на украинските бежанци. Това каза в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

На въпрос дали я познава добре, защото Константинова е била част от екипа на Румяна Бъчварова като министър в кабинета на ГЕРБ, тя отговори, че явно не се е справила, щом не е част от партията днес.

"Ние сме дали своята оценка за нея, а това, че тя в момента има възможност да покаже дали може, или не и съответно показва, че не може да се занимава с ефективно управление, го доказват. Тази жена е вицепремиер по ефективно управление и очевидно показва, че не познава институциите и не знае те как работят“, заяви Сачева.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще бъде изслушана заради изказването й в понеделник, в което обяви, че "правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната". Искането за днешното изслушване е на ГЕРБ-СДС

Сачева обяви, че ГЕРБ се готвят за вот на недоверие.

Проблемите с бежанците и енергетиката може да бъдат повод за вот на недоверие, заяви Сачева.

Когато сме готови с нашето решение, веднага ще го обявим. За момента това, което правим, е да казваме истината, да показваме това, което се случва в управлението, за да бъдат хората убедени, че този вот на недоверие трябва да има успех не за опозицията, а за обществото, каза още тя.