Радев: Надявам се антикризисните мерки да минат по-бързо през НС, за да не са закъснели

Политика

03-06-2022, 15:26

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Категорично в България няма ядрено оръжие, това са спекулации", заяви държавният глава

"Категорично в България няма ядрено оръжие. Това са спекулации", заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Държавният глава коментира, че се надява антикризисните мерки, планирани от управляващите, да преминат по-бързо през парламента, за да не се окажат и те закъснели.

"Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета. Всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през Народно събрание. Аз се надявам на по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки прекалено закъснели. Надй-важното е да видим устойчива управленска програма", заяви той.

Относно протеста на надзирателите президентът изтъкна, че всеки има право на протест, но е важно да се запази диалога с държавата.

Държавният глава коментира и вчерашното поведение на депутата Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който показа неприличен жест в пленарна зала и беше наказан със забележка.

"Нашият парламент се е нагледал на какво ли не. Не става въпрос за жеста, а за цялостното поведение и отношение в Народното събрание. Нашите народните представители не трябва да забравят, че с всичките си действия те изразяват отношението си към българските граждани.", заяви Радев.