Захариева: Липсват реформи, управляващите се оправдават за всичко с войната

Политика

05-06-2022, 20:55

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Палежът на културния център в Битоля не е първият случай на агресия към македонските българи. Хубаво е това да го види министър-председателят. Това заяви в "Говори сега" по БНТ бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По думите ѝ има заплахи към представителите на българското малцинство, а посещенията на български политици в Северна Македония протичат при строги мерки за сигурност. Захариева каза още, че е имало няколко стъпки в правилната посока на Скопие, но много в грешната посока.

Според Захариева има много малко време, за да даде България разрешение за започване на преговорния процес със Северна Македония до приключването на френското председателство на Съвета на ЕС и не очаква това да се случи.

Захариева коментира, че чуват какво говорят хората и това е оценка, която българските граждани споделят - вътрешната политика е пълен хаос, липсват адекватни реформи, а управляващите се оправдават за всичко с войната. По нейни изчисления няма 121 гласа за вот на недоверие, но ще продължат да посочват всеки ден грешки на управляващите.

Критикува и отношението към украинските бежанци, тъй като не им се помага да се интегрират. Допълни, че техен законопроект е оставен да отлежава в НС, а общините трябва да бъдат включени по-активно в процеса за намиране на работа на бежанците от Украйна.