Турнир от Националната верига на България ще носи точки за FIVB

Спорт

07-06-2022, 14:21

Снимка:

БФ Волейбол

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Първият по рода хомологизиран (носещ точки за световната ранглиста на FIVB) турнир от Националната верига по плажен волейбол ще се проведе между 17-19.06.2022 г. в Свети Влас, съобщиха от федерацията. Надпреварата край морето ще осигури и най-големият награден фонд от всички състезания от Националната верига през това лято. Общият награден фонд на турнира ще бъде в размер на 10 000 евро.

Надпреварата ще се проведе по официалните правила по плажен волейбол на FIVB, ръководени от официални съдии на турнира под шапката на БФ Волейбол.

Регистрацията ще бъде отворена до обяд на 14 юни (петък). Основната схема при мъжете ще бъде за 16 отбора, както и при жените, с до 25% участие на международни двойки. При по-голям брой записали се отбори, ще бъдат играни квалификации за влизане в основната схема. Общият награден фонд на турнира е 10 000 евро и ще бъде пропорционално разпределен между жените и мъжете в зависимост от регистрираните двойки.

Организатор: Ню Бояна Филм Студио Nu Boyana Film Studios Таксата за участие в турнира е 100 лева на отбор и следва да бъде заплатена по банковата сметка на Българска Федерация по Волейбол до 14 юни края на деня (вторник) 2022 година.