Скандал в МС: Министрите от "Има такъв народ" напуснаха заседанието

Политика

08-06-2022, 13:23

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Трима от министрите на партия „Има такъв народ“ са напуснали днешното заседание на кабинета, потвърдиха пред журналисти в Министерския съвет от пресслужбата на правителството, предаде БТА. 

Министрите на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, на външните работи Теодора Генчовска и на спорта Радостин Василев са напуснали редовното правителствено заседание, на което кабинетът обсъжда актуализацията на държавния бюджет. 

На заседанието е останал заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова, която замества енергийния министър Александър Николов. 

"Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри", отговори малко по-късно председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров на журналистически въпрос в парламента дали отношенията в управляващата коалиция са напрегнати.

Депутатът от "Има такъв народ" и председател на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански коментира, че не знае за напрежение в коалицията. Той заяви, че напускането на тримата министри на ИТН на правителственото заседание по-рано днес, е тяхно решение, тъй като нито едно от исканията им не е било прието.