Евелина Славкова: Много трудно в рамките на това Народно събрание ще може да се състави нов кабинет

Политика

09-06-2022, 09:30

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според нея създаването на какъвто и да било кабинет по-скоро би катастрофирало, отколкото да очакваме положителни резултати

"Много трудно в рамките на това Народно събрание ще може да се състави нов кабинет. Създаването на какъвто и да било кабинет по-скоро би катастрофирало, отколкото да очакваме положителни резултати." Това мнение изрази пред БНР Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

"Усещането беше, че когато темата за Македония влезе в Народното събрание, ще има ескалация и напускане на някой от коалиционните партньори, но изненадващо тази ситуация се разви вчера", посочи Славкова.

Според нея няма как да не се създаде усещане, че някой с някого се е разбрал, защото това е постоянно усещане за политическата класа.

Славкова посочи, че "Възраждане" има най-голям интерес да отиде на предсрочни избори, за да капитализира политическите си дивиденти до този момент.

Едната логика е правителството да продължи с тайна подкрепа и опити да се играе с кворума, изтъкна социологът.

Другата логика е, че ГЕРБ нямат интерес да съставят кабинет и да управляват дори да спечелят предсрочни избори, защото "никой не иска властта в ситуация на такава турбулентност" и проблеми, които ще се задълбочават през следващата зима.