Слаб мач и само една точка за България срещу Гибралтар

Спорт

10-06-2022, 07:14

Снимка:

БФС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Българският национален отбор продължи с незадоволителното си представяне в тазгодишния турнир Лига на нациите. Няколко дни, след като загуби катастрофално от Грузия като домакин, което доведе до оставката на селекционера Ясен Петров, съставът ни отново не успя да спечели срещу аутсайдера в групата Гибралтар. Двубоят на стадион „Виктория“ завърши 1:1, като Георги Минчев откри за нашите, а Уокър изравни от дузпа.

Временният наставник на България Георги Иванов бе направил огромен брой промени в сравнение с предишните двубои, за да даде почивка на основните футболисти и да освежи действията на тима. Светослав Вуцов стартира на вратата, Божидар Чорбаджийски си партнираше с Петко Христов в центъра на защитата, а Виктор Попов получи шанс за изява като десен бек. В средата на терена изборът падна върху дебютантът Андриан Краев, Филип Кръстев и Илиян Стефанов, по крилата действаха Миланов и Мартин Минчев, а център-нападател бе Георги Минчев.

Още в началото България опита да достигне до бърз гол, но така и не съумя да преодолее гибралтарския вратар. Най-добрата възможност се откри пред Мартин Минчев, чийто удар с глава обаче бе избит в корнер. С всяка изминала минута двубоят се накъсваше все повече, а чистото игрово време бе изключително малко. В края на първото полувреме ветеранът Чиполина пропусна най-чистото положение за домакините, а малко по-късно при добре организирана контраатака Миланов центрира за Георги Минчев, който с глава намери мрежата.

След почивката нашите не съумяха да затворят мача, а вместо това получиха изравнителен гол – в 60-ата минута финландският рефер отсъди дузпа за игра с ръка на Краев след намесата на видео асистент арбитрите. Уокър бе точен за 1:1, и макар да оставаше половин час игра, България така и не съумя да организира сериозна опасност пред съперника.

Така тимът ни остава с разочароващите две точки в актива си след три изиграни мача. На 12 юни нашите излизат срещу категоричния лидер в групата Грузия в Тбилиси.