Делян Добрев: По-корумпирано правителство от това не съм виждал

Политика

10-06-2022, 20:00

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите му следващата седмица ще стане ясно дали ще има предсрочни избори

По-корумпирано от правителство от това аз не съм виждал. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му следващата седмица ще стане ясно дали ще има предсрочни избори.

"Струва ми се, че няма мнозинство. Колегите всеки ден обявяват, че им трябват 12 депутати и едва ли не се опитват да ги напазаруват тези депутати - дали с пари, дали с обещания, няма никакво значение, това е пазаруване на депутати. Аз си мислех днес - това е най-голямото престъпление, което може да се случи в една парламентарна република - да пазаруваш депутати. Ти си пазаруваш парламент. ГЕРБ никога не е изпадал в такава ситуация да не му стигат депутатите“, каза Добрев.

Той припомни, че в годините е имало депутати, които са си напускали групите.

„Когато си напуснат депутатите групите, стават независими депутати. На нас тези депутати не са ни трябвали и ние не сме се опитвали да ги купуваме, възможно е да сме им помагали да си получават субсидията през нашата партия. Къде е разликата - на нас не са ни трябвали, ние не сме ги пазарували, това е била тяхната свободна воля, а сега какво се случва – пазаруват едни 12 депутата, за да могат да продължат некадърното си управление, некадърно и корумпирано управление“, допълни Делян Добрев.

„Директорът на МЕТ го сложиха директор на държавното дружество и още на следващия ден той започна да търгува със собствената си фирма. Купува за държавното дружество за 102 евро газ и го продава обратно на МЕТ, на неговата си фирма, на 82 евро. Това какво е? Купува скъпо, тоест държавата, ние, потребителите плащаме скъпо този газ, и той после го продава обратно на неговата си фирма евтино“, посочи депутатът от ГЕРБ.

Той отбеляза, че само за месец май разликата в цените между посредниците и договора, който са имали и който не се изпълнява, е 100 милиона. Добрев допълни, че вече са сигнализирали прокуратурата по случая.