Александър Николов и заместниците му ще подадат оставки в понеделник

Политика

11-06-2022, 15:46

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Това правителство приключи, то трябва да си отиде, а септември да отидем на избори", заяви зам.-енергийният министър Пламен Данаилов

Министърът на енергетиката Александър Николов и неговите заместници ще подадат оставките си в понеделник. Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria.

Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от "Има такъв народ" за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки. По думите на Данаилов тяхната идея срещнала отказ от страна на вицепремиера Асен Василев.

"Това правителство приключи, то трябва да си отиде, а септември да отидем на избори", заяви Пламен Данаилов.

Той коментира още, че цената на газа, който ползваме в България е по-висока от средната в Европейския съюз. Той подчерта, че трябва да се изпрати запитване на „Газпром“, за да кажат при какви условия могат да доставят синьо гориво, за да не разчитаме само на доставките от втечнен газ.

"В бюджета няма 1 лв. заложен за компенсации", каза още Данаилов. "Ние казваме че трябва да се изпрати запитване, а не при какви условия да се продължи за „Газпром“", допълни той.