Надзиратели и полицаи излизат на протест в понеделник

Общество

12-06-2022, 08:00

Снимка:

СФСМВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"СФСМВР и ССЗБ, двете най- големи синдикални организации в сектор "Сигурност" – съответно в МВР и МП, във връзка с очевидните проблеми, свързани с политиката на доходите в двете ведомства и липсата на адекватни предложения за увеличаване на основните заплати на служителите, ще проведат протестни действия на 12.06.2022 г. от 12:00 ч. пред МП, 12:30 пред МВР, 13:15 ч. пред МФ и в 13:40ч. пред Народното събрание на Република България", съобщават синдикатите.

Управителните съвети на двете организации се обърнаха публично към министър- председателя, министъра на финансите, министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието с покана да присъстват на протеста и по този начин да уважат протестиращите и да представят публично визията си за изпълнение на заявените социално-икономически искания и стратегията си за реформи в сектора.

"С присъствието си ще имат и възможност да чуят без посредници мнението и притесненията на протестиращите служители и усетят от първо лице енергията и недоволството на всички тях. Продължаваме Протеста за достойно заплащане, за достойни условия на труд и за истинска реформа в полза на гражданите, с уважение към служителите и в името на сигурността на България! Заедно можем повече!", посочват от СФСМВР и ССЗБ в писмото си до медиите.