ВМРО: Да унижаваш хората на реда е равнозначно с това да продадеш суверенитета на България

Политика

12-06-2022, 17:19

Снимка:

СФСМВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Да унижаваш хората на реда е равнозначно с това да продадеш суверенитета на България. Това се казва в позиция на ВМРО относно протеста на МВР.

Ето и цялата позиция:

Ние от ВМРО изразихме своята съпричастност към справедливите искания на полицаите още на 3 юни по време на мълчаливия протест. Тогава ръководството на партията, в лицето на съпредседателя Александър Сиди, главния секретар Юлиан Ангелов и членовете на Изпълнителния комитет доц. Милен Михов и Стефан Балабанов, проведе среща с част от ръководството на СФСМВР. На разговорите с председателя на синдиката Валентин Попов и члена на УС Станислав Катанов бяха обсъдени всички наболели проблеми в системата.

Реформата по математически модел, без оглед на човешкия фактор и специфичните социални функции на МВР, демотивацията, ниското заплащане, липсата на електронно управление изкараха служителите в МВР на улицата. Затварянето на РУП в проблемни райони с растяща циганска престъпност е другият съществен проблем, който сегашното ръководство на МВР не отчита. Това е остър обществен казус, който съвсем скоро ще ескалира до размери, които държавата няма да може да овладее.

Недопустимо е управляващите да неглижират системата на сигурността до етап, в който униформените служители да обявят ефективни протестни действия. И то на фона на цялата усложнена външно- и вътрешнополитическа ситуация. Да унижаваш хората, които денонощно бдят над живота и здравето на българите е равнозначно на това да предадеш суверенитета на България.