ИТН: Мутрата Радостин Василев говори лъжи и заплашва наш депутат

Политика

13-06-2022, 19:35

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Радвам се че този душевен отпадък Радостин Василев вече не е при нас", обяви Тошко Йорданов

"В този момент се случва нещо безпрецедентно, изложени сме на изключителен натиск от мутри. Слушах пламенното слово на Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят лъжите, а от другата страна сядаме ние, ще коментираме само и единствено фактите и истината.  Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. За това ние като свободни и демократични хора заставаме пред вас с лицата си". Това заяви по време на пресконференция на "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов представи запис на телефонен разговор между Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова, в който той я убеждава да напусне парламентарната група на ИТН, но тя категорично отказва да го направи, подчертавайки, че не иска да става част от ПП и щом е избрала една партия, иска да остане част от нея. Министърът на спорта в оставка обаче е повече от настоятелен и заплашва, че ще прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента. "Няма да станем ПП бе, човек, даже няма да ги подкрепяме, те си имат подкрепа отдругаде, но да ги запазиме, за да останем в парламента. Някога да съм те заблуждавал? Уплаши ли се, какво стана, че размисли?", казва в записа Василев.

"Г-жа Христина Иванова депутат от ИТН от Плевен, която трябваше по списъка на една медия, да стои до Радостин Василев. Тя не е там, но е присъствала на всички завери, които са правени. По-забавното е, че отказвайки да отиде там, мутрата Радостин Василев ѝ се обажда - заплахи, натиск. Надявам се вътрешният министър и прокуратурата, до които ще ги изпратим, да се задействат", заяви Йорданов.

"Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас и че организира още няколко като него. Това е прекрасно за нашата партия. Предполагам, че чухте, че са имали среща с Кирил Петков в апартамента му. Моралът на Петков е както разбирането му за Конституцията – никакъв", добави той. 

"Аз няма да давам квалификация на престъпления - има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция - това ли правим?", попита от своя страна Ива Митева.

"Кой си ти, да пращаш мутри в най-демократичната сграда на България - Народното събрание, да плашат депутат да си подаде оставката? Кой си ти с гел на косата и с мръсни пари в джоба, обещани от Кирил Петков и Асен Василев?", попита Балабанов.

Христина Иванова, заяви, че е била заплашвана от Радостин Василев и друг път.

"Това че, МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени", заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

"Държавата е пред фалит, а българската история е на ръба да бъде предадена. Предателството на българската история тежи независимо дали е написана на салфетка или е в документ с гриф "строго секретно". Петков води няколко месеца политика да предаде България. Каня го на детектор на лъжата, за да видят всички как изглежда предателството на интересите на България", добави Балабанов.

"Петима се отцепиха. Единият плаши жена. Другият искаше да е министър, ама не е. Кога тези петима получиха прозрение на душевен министър? Докато Слави Трифонов не изтегли министрите. Защо досега не се възмутиха от този гнусен Слави? Защото нито единият ще е министър, нито другите - депутати. Ей така изглежда човешката глупост, съчетана с алчност", каза Тошко Йорданов.