Костадинов: До края на месеца правителството приключва

Политика

14-06-2022, 12:16

Снимка:

Нова тв

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Правителството и парламента фалира идейно и като компетенции. Единственото решение е разпускане на парламента, оставка на правителството и нови избори. До края на месеца правителството приключва. Дори да си купят още депутати, те ще зависят много от тях. Този парламент се изчерпа." Това заяви пред Нова телевизия лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов

Той коментира и скандалите в "Има такъв народ". "Погнусен съм от настоящата политическа ситуация. Виждаме дъно на дъната. И друг път е имало покупко-продажба на депутати, но тази коалиция започна с големи обещания, искаше да наложи нов морал", посочи той. 

"Не можем да подкрепим бюджет, който задълбочава задлъжнялостта на България. Ако паднат допълнителните 2 млрд. дълг, ще подкрепим бюджета. Няма да го направят, защото не им излизат сметките. Властта не е лоялна на обществото, а на американското посолство", коментира Костадинов.

Според него на изборите ще се отиде като на референдум. "Възраждане" ще спечели изборите и ще изтеглим плана за влизане в еврозоната. С изборите ще се излекува политическата система. Несериозно е да говорим за руски интереси във властта", заяви лидерът на "Възраждане".