Слави Трифонов: Днес стана ясно защо напуснах коалицията и изтеглих министрите

Политика

15-06-2022, 15:30

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"На днешното заседание на НС лъсна голата истина - Петков е обещавал да вдигнем ветото над РСМ", написа лидерът на ИТН във Фейсбук

"Днес имаше заседание на Народното събрание. На него лъсна голата истина. Истината, че министър-председателят на България е участвал активно в разговори с чужди дипломати с една единствена цел – национално предателство. Предателство спрямо България и всички българи!" Това написа Слави Трифонов на профила си във Фейсбук.

Ето как продължава публикацията му:

"Обещавал е да вдигнем ветото над Република Северна Македония за започване на преговори за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни. При това - без Северна Македония да е изпълнила българските условия. Нещо повече – чрез своя паралелен „външен министър“ Весела Чернева, е била изготвена рамкова позиция-проект, която ревизира българската национална позиция. В тази позорна редакция Кирил Петков и Весела Чернева са предвидили отстъпки по отношение на правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки по българската позиция за т.нар. „македонски език“.

Днес стана ясно защо напуснах коалицията и изтеглих министрите на „Има такъв народ“.

Говорете ми пак за БНБ, за МРРБ, за „Капитан Андреево“ и за още куп лъжи, за които се сетите.

Това е истината - аз не мога да участвам в национално предателство.

Честит Видовден."