Софийска районна прокуратурата иска „задържане под стража“ за заподозрения за побои в Перник

Крими

16-06-2022, 12:24

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен съд за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.М., който е привлечен към наказателна отговорност за три деяния. Това съобщиха от пресцентъра.

Първоначално 18-годишният мъж бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 09.04.2022 г. около 04,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник, е нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ.

Днес, 16.06.2022 г., обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 11.06.2022 г. около 14,00 часа в близост до заведение в гр. Перник, е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Като деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1.

Наблюдаващият прокурор ще поиска съдът да наложи на В.М. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ предвид това, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност и това, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.