Румен Радев: Българският парламент не е тържище

Политика

17-06-2022, 12:21

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Kато всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание", коментира държавният глава

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти актуалната политическа обстановка в страната.

"Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа - с речта си, поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта", коментира Радев.

"Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Животът поскъпва и правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго", каза още държавният глава.

Той отбеляза, че кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония.

"Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и трябва да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър председателят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия", заяви Радев.