Путин: Нищо няма да остане същото в световната политика

Свят

17-06-2022, 18:02

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Руският президент обвини САЩ, че се отнасят към други страни като към "колонии" и каза, че мрачните прогнози за руската икономика не са се сбъднали

Президентът на Русия Владимир Путин днес изнесе войнствена реч на Международния икономически форум в Санкт Петербург, в която заяви, че руската икономика е издържала на натиска на санкциите, наложени от Запада след началото на интервенцията на Москва в Украйна, предаде БТА, позовавайки се на "Ройтерс".

Путин обвини САЩ, че се отнасят към други страни като към "колонии" и каза, че мрачните прогнози за руската икономика не са се сбъднали.

В дългата си реч, осъждаща САЩ и техните съюзници, Путин заяви, че "нищо няма да остане същото в световната политика". По неговите думи санкционния "блицкриг" срещу Москва никога не е имал шанс да постигне успех.

Путин добави, че ЕС може би ще изгуби над 400 милиарда долара в резултат на санкциите, които според него ще засегнат тези, които са ги наложили.

Руският президент също така заяви, че решението за започване на наричаната от Москва "специална военна операция" в Украйна е било трудно, но необходимо.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"