Бившият шеф на "Кинтекс" даде на съд Корнелия Нинова

Политика

18-06-2022, 17:53

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Никой, дори министър, няма право да лъже по адрес на обикновени граждани, казва бившият шеф на „Кинтекс“

Заведох дело по Наказателния кодекс срещу Корнелия Нинова за всички изречени неистини за мен и военнопромишления комплекс на България. Това съобщи бившият изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов.

Припомняме, че той бе освободен след публично разпореждане на министъра на икономиката и индустрията. Тя се позова на одит на Инспектората на министерството, но след това стана ясно, че такъв не е извършван. В последствие няколко пъти версиите за кадровата смяна бяха променяни, а в атаката срещу Михайлов бе включен и пресцентърът на БСП.

"Корнелия Нинова с лекота изрича откровени неистини за мен, а вероятно и за много други неща. Тя умело избягва въпросите на журналисти за конкретни данни, но в съда няма да има тази възможност и ще трябва да отговаря докрай за думите си“, допълва Михайлов. Той обясни, че към жалбата си е приложил много документи и записи от участия на министър Нинова пред медии. „Всичко е документирано и се вижда как един политик променя тезите си и умишлено заблуждава обществото“, казва още той.

Александър Михайлов е твърдо решен да защитава докрай своите законни интереси и тези на „Кинтекс“, защото е недопустимо чрез лъжи и укриване на информация да се увреждат обикновените хора и държаното дружество с над половин век история.

"Атаката срещу мен стана много брутална, когато разкрих, че огромни количества българско оръжие отиват в Украйна през посредници в Централна Европа. Недопустимо е да се крие истината, защото щом се укрива тази информация от обществото ни, то колко ли още неща се прикриват. Явно уплашена да не изгуби електората си, Нинова направи всичко възможно, за да ми затвори устата“, каза още Александър Михайлов. Той припомни, че 3 пъти публично е било обявено, че го дават на Прокуратурата. „Няма да ме сплашат с тази „бухалка“, защото истината, фактите и документите са на моя страна. А Нинова все по-ясно разбира смисълът на поговорката „На лъжата краката са къси“, завършва бившият ръководител на „Кинтекс“.