Транспортният бранш подкрепя националния протест срещу цените на горивата

Общество

21-06-2022, 15:34

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе на 22 юни

Национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе на 22 юни, сряда. Исканията са цените на дизелът и бензина да са под 2 лева, а тази на газа - под 1 лев. Това става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук, където тече организация на гражданите.

Те призовават всички, които искат да включат в протеста да отидат в 16:00 часа на площад "Александър Невски", кой с каквото желае – пеша, с колело, автомобил, мотор, бус или тир.

"България продължава да е страната от ЕС, която все още не е взела мерки срещу покачващите се цени на горивата и галопиращата инфлация. Преговорите с транспортния бранш и исканията, с които излязоха превозвачите, продължават да стоят без отговор. Обещаният диалог не се случва, а в ситуацията на министри в оставка общественото обсъждане за ТОЛ таксите изтече без решение на проблема.

По тези причини Обединеният транспортен бранш ще подкрепи Националния граждански протест срещу високите цени на горивата, защото българските граждани ежедневно плащат все по-високи цени, докато всички страни-членки от ЕС взимат адекватни мерки за подкрепа на гражданите и бизнеса в екстремната ситуация, в която се намираме.

Обединеният транспортен бранш заявява, че:

1. всички действия на превозвачите до момента и за в бъдеща нямат никакъв политически характер;

2. няма промяна в исканията, поставени пред изпълнителната власт преди повече от два месеца;

3. представлява бизнес, който дава работа на хиляди хора и носи 20% от БВП;

4. спазва законите на Р България и всички европейски законови норми.“, се казва в позиция до медиите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"