Красен Кралев: Омразата не е градеж, омразата е разрушение

Политика

23-06-2022, 14:00

Снимка:

Euronews Bulgaria

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изходът от кризата са предсрочни избори, коментира той

Вчера беше един хубав ден за българската демокрация, защото най-слабото правителство през последните 32 години отиде в историята. След проведените дебати се видя, че кабинетът не успя да защити по никакъв начин идеите си за икономическата политика в страната, което показва, че вотът е бил правилен.

Това коментира пред Euronews Bulgaria Красен Кралев от ГЕРБ.

"Българските граждани виждат каква е инфлацията като отидат до магазина или на бензиностанцията. Управляващите не можаха да отговорят защо у нас инфлацията е над 15% при положение, че средната европейска е едва 8%. Не успяха да отговорят и защо икономическият ръст е 4% , а европейският е между 8 и 13%. Не отговориха и защо литър бензин стана 3.50 лв. при положение, че внасяме уралски нефт на същите цени", посочи Кралев.

"Мисля, че животът на този парламент е изчерпан. Острият език на омразата, взаимните обвинения в корупция между партиите от управляващото доскоро мнозинство бяха потресаващи. Не смятам, че може да бъде направено ново мнозинство и не е редно. Единственият изход - по най-бързия начин да отиваме на предсрочни избори", смята Кралев.

"Икономическата политика на това правителство и неумението му да се справя с каквито и да е ситуации доведе България до влизането от криза в криза", каза още бившият спортен министър.

Според Кралев трябва да се промени политическия език, на който се говори.

"Ако продължаваме да говорим само с омраза и неприязън, нищо добро няма да се случи. Политиката е изкуство на комуникациите, на общуването, на компромисите... Така че от всички страни трябва да бъдат направени взаимни отстъпки, за да се намери най-доброто решение за България. Трябва да има диалогичност. Омразата не е градеж, омразата е разрушение", заяви Красен Кралев.