Митрофанова за думите на Петков: Удобно е аз да съм виновна

Свят

23-06-2022, 18:02

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Сега за всичко е виновна Русия", каза руският посланик у нас

Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова нарече "удобно" твърдението на премиера Кирил Петков, че тя е виновна за вота на недоверие към коалиционното правителство, гласуван вчера в Народното събрание, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

В речта си пред депутатите в българския парламент Петков обвини лидерите на опозиционните партии и руската посланичка за провала на правителството, пише ТАСС. 

"Фактът, че Митрофанова е виновна, е толкова удобно обяснение за тях, защото сега въобще за всичко е виновна Русия ", каза Митрофанова по телевизия "Русия-24".

Митрофанова добави, че миналата година в България е имало сериозна правителствена и парламентарна криза, три пъти са произвеждани парламентарни избори, „и накрая парламентът се събра". „Те направиха толкова добро впечатление, защото казаха: "Ние не сме десни, не сме леви, ние сме за България", което беше много добре прието от българския народ", каза Митровафова.

Според посланичката много българи били озадачени от факта, че България е в първите редици на подкрепата за санкциите срещу Русия, тъй като „традиционно българският народ има много добро отношение към Русия".

В същото време тя добави, че инфлацията в България в момента е 18,5 процента, а промишлената инфлация е 45 процента, „т.е. това са достатъчно сериозни числа, хората в България не са богати, всичко това се отразява силно на хората". Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"